Vipassana Meditatie

Er is een meditatie workshop gepland in de Kapel van het Oude College, Broekstraat 31 te Tienen:

  • Zondag 12 december 2021 van 10u tot 12u.
 
Zo’n meditatie workshop verloopt als volgt:
  • Korte uitleg over meditatie
  • Stapmeditatie met begeleiding
  • Zitmeditatie met Dhamna talk
 

Kostprijs 35 euro per workshop. Je kan inschrijven via dit formulier. 

Vipassana meditatie betekent inzichtmeditatie. De techniek van deze meditatie is “zijn met wat er is”, en dit zonder oordeel.

Tijdens zo’n meditatie bewandel je je meditatiepad onder begeleiding. Je leert de vipassana technieken aan en je geniet – hopelijk ten volle – van tijd voor jezelf. Het is een heel fijne manier om rust te vinden en inzichten te krijgen in jezelf en in je denk- en doe patronen. Je kan die inzichten dan meenemen in je dagelijks leven. Je zal merken dat het je levenskwaliteit op een positieven manier beinvloedt.
Meditatie werkt alleen bij regelmatige beoefening het is geen instant oplossing voor al je problemen.

Een vipassana workshop gebeurt in stilte: we beginnen met stapmeditatie, heel bewust en langzaam stappen, dan is het even pauze, daarna doen we zitmeditatie. De zitmeditatie wordt begeleid met een dhamna talk. Dit is een tekst over meditatie en boeddhisme die ook bij de moment past. Na de workshop krijg je ook een audio opname waarmee je dan ook thuis kunt mediteren.

Veel mensen hebben extra stress door de corona crisis. Vandaar dat ik een korte meditatie opgenomen heb om wat meer rust in het hoofd te krijgen tijdens deze periode. Je kan ze hier gratis beluisteren.

Deel met je vrienden:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Nieuwsbrief

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te optimaliseren. meer info