Vipassana Meditatie

Meditatielessen Tienen

Kapel van het Oud College Tienen, Broekstraat 31 te 3300 Tienen.

Parkeren kan aan de Kazerne, Grote Markt of Veemarkt. Wil je meer weten over parkeren in Tienen ga dan eens kijken op de informatie pagina van de stad: https://www.tienen.be/parkings

Eens op de speelplaats steek je schuin naar links over en ga je binnen aan de deur van Costa Hoppa. Daar ga je de trap op.

Lessen

Er is iedere donderdag meditatieles van 20u tot 21u. De lessen beginnen vanaf donderdag 13 januri 2022, je kan ten alle tijden aansluiten.

Opgelet: er is geen les tijdens de schoolvakanties.

Praktisch

  • De lessen beginnen en eindigen stipt op de aangekondigde tijdstippen.
  • Gelieve tijdig aanwezig te zijn, te laat komen stoort.
  • Draag comfortabele kledij, heb je het snel koud breng dan een extra pull en/of sokken of een dekentje mee.

Prijzen

  • je neemt een maandabonnement aan 30 euro per maand. Je betaalt dit aan het begin van iedere maand, dat abonnement is uitsluitend geldig voor de maand in kwestie.
  • je neemt een 10-beurtenkaart voor 125 euro, deze kaart blijft een jaar geldig vanaf de aankoopdatum. Deze kaart kan ook gebruikt worden voor de yogalessen.
  • je betaalt per les 12,5 euro

Lees ook even de algemene voorwaarden bij je inschrijving:

Vipassana Meditatie

Vipassana meditatie betekent inzichtmeditatie. De techniek van deze meditatie is “zijn met wat er is”, en dit zonder oordeel.

Tijdens zo’n meditatie bewandel je je meditatiepad onder begeleiding. Je leert de vipassana technieken aan en je geniet – hopelijk ten volle – van tijd voor jezelf. Het is een heel fijne manier om rust te vinden en inzichten te krijgen in jezelf en in je denk- en doe patronen. Je kan die inzichten dan meenemen in je dagelijks leven. Je zal merken dat het je levenskwaliteit op een positieven manier beinvloedt.
Meditatie werkt alleen bij regelmatige beoefening het is geen instant oplossing voor al je problemen.

Een vipassana workshop gebeurt in stilte: we beginnen met stapmeditatie, heel bewust en langzaam stappen, dan is het even pauze, daarna doen we zitmeditatie. De zitmeditatie wordt begeleid met een dhamna talk. Dit is een tekst over meditatie en boeddhisme die ook bij de moment past. Na de workshop krijg je ook een audio opname waarmee je dan ook thuis kunt mediteren.

Veel mensen hebben extra stress door de corona crisis. Vandaar dat ik een korte meditatie opgenomen heb om wat meer rust in het hoofd te krijgen tijdens deze periode. Je kan ze hier gratis beluisteren.

Deel met je vrienden:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Nieuwsbrief

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te optimaliseren. meer info