Vipassana Meditatie

Vipassana Meditatie

Vipassana meditatie betekent inzichtmeditatie. De techniek van deze meditatie is “zijn met wat er is”, en dit zonder oordeel.

Tijdens zo’n meditatie bewandel je je meditatiepad onder begeleiding. Je leert de vipassana technieken aan en je geniet – hopelijk ten volle – van tijd voor jezelf. Het is een heel fijne manier om rust te vinden en inzichten te krijgen in jezelf en in je denk- en doe patronen. Je kan die inzichten dan meenemen in je dagelijks leven. Je zal merken dat het je levenskwaliteit op een positieven manier beinvloedt.
Meditatie werkt alleen bij regelmatige beoefening het is geen instant oplossing voor al je problemen.

Een vipassana workshop gebeurt in stilte: we beginnen met stapmeditatie, heel bewust en langzaam stappen, dan is het even pauze, daarna doen we zitmeditatie. De zitmeditatie wordt begeleid met een dhamna talk. Dit is een tekst over meditatie en boeddhisme die ook bij de moment past. Na de workshop krijg je ook een audio opname waarmee je dan ook thuis kunt mediteren.

Veel mensen hebben extra stress door de corona crisis. Vandaar dat ik een korte meditatie opgenomen heb om wat meer rust in het hoofd te krijgen tijdens deze periode. Je kan ze hier gratis beluisteren.

Deel met je vrienden:

Nieuwsbrief

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te optimaliseren. meer info