Yoga lessen Tienen

Yoga lessen bij PranaYoga

Je kan groepslessen volgen bij PranaYoga in Aarschot en in Tienen. De lessen staan open voor iedereen. We leren je er verschillende yoga oefeningen en het onderscheid tussen essentiële en zachte yoga. Ook kinderen zijn welkom tijdens de kinderyoga.

Praktisch

  • De lessen beginnen en eindigen stipt op de aangekondigde tijdstippen.
  • Yogamatjes zijn aanwezig in de zaal.
  • Draag comfortabele kledij, heb je het snel koud breng dan een extra pull en/of sokken of een dekentje mee.
  • Heb je gemakkelijk last van je rug, nek of schouders kan je altijd kussentjes meebrengen om het comfortabeler te maken tijdens de ontspanningsmomenten.
  • Eet geen zware maaltijd kort voor de les.
  • Voor de dames: gelieve mij onmiddellijk te verwittigen als je zwanger bent. Tijdens je zwangerschap kan je deelnemen aan de zachte yoga in Aarschot.

Prijzen

Na je gratis proefles heb je de keuze uit 3 formules:

  • je neemt een motivatiekaart voor 100 euro. Dat zijn 10 lessen en je krijgt 16 weken de tijd om die kaart op te gebruiken. Rekening houdend met de momenten dat er geen les is (vakantie van de yoga lerares, feestdagen en schoolvakanties) betekent dit dat je 12 lesweken de tijd krijgt om die kaart op te gebruiken.
  • je neemt een 10-beurtenkaart voor 115 euro, deze kaart blijft een jaar geldig. Deze kaart wordt veel gebruikt door mensen die in shiften werken (zorgsector en dergelijke) of die om andere redenen niet wekelijks kunnen deelnemen.
  • je betaalt 15 euro per les. Da’s de duurste formule en die wordt weinig gebruikt, om jezelf te motiveren van regelmatig te komen, zou ik je aanraden van een van de twee bovenstaande formules te gebruiken.
  • Bestellen en betalen kan via de webshop. In de les kan je ook betalen met bankcontact of cash.


Online yoga lessen

Hyperdruk, druk, druk... En je zou zo graag iets willen doen om af en toe pauze in te lassen. Yoga is daar absoluut zeker voor geschikt, maar je krijgt met geen mogelijkheid zo'n les in je drukke schema gepuzzeld. Of je vindt het gewoon leuker om zoiets gezellig thuis te doen. Ga dan thuis aan de slag met behulp van onze online video lessen!


Yoga lerares Conny Smeets

In mijn enthousiasme probeer ik vaak andere mensen aan te zetten om ook Yoga te beoefenen en dat is mij reeds een aantal keer gelukt. De beste manier om dat te doen is natuurlijk door zelf les te geven.
 In maart 2006 heb ik dan ook mijn rugzak genomen en ben ik naar India vertrokken voor mijn yoga leraren opleiding in de school nabij het stadje Nasik. 
Bij het begin van de opleiding vroegen ze mij waarom ik yoga lerares wilde worden. 

Daarop heb ik geantwoord: “Ik wil de ontspanning en het plezier die ik gevonden heb in de yoga met anderen kunnen delen”. 
Een Yoga leraren opleiding volgen in het land van oorsprong is een unieke ervaring. We hebben daar enorm veel geleerd over asanas, pranayama, meditatie en de Yoga filosofie. De omgeving van de Ashram op het platteland in India draagt enorm bij om rust en vrede te vinden. Ga maar eens even een kijkje nemen op de pagina opleiding voor mijn ervaringen ter plekke.

Door het lesgeven hoop ik dat ik voor mijn studenten een beetje van die rust en vreugde in hun leven kan brengen en dat dit voor hen een verschil kan maken in hun dagelijkse drukte van hun bestaan.


Wat is yoga?

Yoga is een manier om de aandoeningen van het lichaam en de wispelturigheden van de geest te overwinnen. Yoga betekent “verenigen”, “de connectie maken”. Het ultieme doel van Yoga is Atman met Paratman verenigen. Paratman is de ultieme bron van energie of “Prana”, het gezag over het Universum. Atman, dat ben ik. Dit is mijn lichaam, dit is mijn geest, maar ik ben verschillend van lichaam en geest, dit is mijn Atman.

De wetenschap van de Yoga is heel wat meer dan alleen maar de fysieke houdingen. Yoga is een levensfilosofie die ons leven sterk kan verrijken. De traditionele Ashtanga Yoga is een discipline die bestaat uit 8 verschillende elementen:

        1) Yama's: sociale discipline


        2) Niyama's: zelf-discipline


        3) Asana's: fysieke houdingen


        4) Pranayama: controle van de energie


        5) Pratyahara: isolatie van de zintuigen

        6) Dharana: concentratie


        7) Dhyana: meditatie


        8) Samadhi: de ultieme verlichting


Meditatie bij PranaYoga

Vipassana meditatie betekent inzichtmeditatie. De techniek van deze meditatie is "zijn met wat er is", en dit zonder oordeel.

Tijdens zo'n meditatie bewandel je je meditatiepad onder begeleiding. Je leert de vipassana technieken aan en je geniet - hopelijk ten volle - van tijd voor jezelf. Het is een heel fijne manier om rust te vinden en inzichten te krijgen in jezelf en in je denk- en doe patronen. Je kan die inzichten dan meenemen in je dagelijks leven. Je zal merken dat het je levenskwaliteit op een positieven manier beinvloedt.
Meditatie werkt alleen bij regelmatige beoefening het is geen instant oplossing voor al je problemen.

Een vipassana workshop gebeurt in stilte: we beginnen met stapmeditatie, heel bewust en langzaam stappen, dan is het even pauze met thee of koffie en koekjes, daarna doen we zitmeditatie. De zitmeditatie wordt begeleid met een dhamna talk. Dit is een tekst over meditatie en boeddhisme die ook bij de moment past. Na de workshop krijg je ook een audio opname waarmee je dan ook thuis kunt mediteren.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x