Alleen maar op je matje liggen

Eén mijn mijn studentes wist mij te vertellen dat haar vriend dacht dat je bij yoga alleen maar wat op je matje ligt... En dat er blijkbaar niet veel meer dan dat gebeurt...

Ze heeft hem dan eens aan het werk gezet en hem de zonnegroet laten doen ;-) Hij is daarbij tot de vaststelling gekomen dat yoga zo evident niet is en dat hij daar toch wel wat moeite mee had.

Ik heb daar eens goed hartelijk mee gelachen en haar gezegd dat hij gerust welkom is in de lessen om van het tegendeel overtuigd te geraken. 

Zoals geschreven in een
 vorige blog hoef je absoluut niet lenig en sportief te zijn om aan yoga te kunnen doen, maar we zijn wel behoorlijk actief tijdens zo'n les essentiële yoga. En ja, er zijn korte momenten dat we ook wel even lekker liggen te ontspannen op ons matje.

We beginnen de les met een beweegontspanning. En daarna worden we behoorlijk actief met de zonnegroet. 

Is heel leuk om doen en best wel pittig.
http://www.pranayoga.be/wat-is-yoga/zonnegroet.html

En dan volgen de houdingen. We spurten niet van de ene houding naar de andere, maar we voeren ze wel op een ontspannen manier uit op het ritme van de ademhaling. En dat vinden veel yoga-studenten best wel inspannend: het in en uit de houdingen gaan goed coördineren met de ademhaling

In z'n geheel bewegen we toch wel zeker 50 minuten gedurende een les van anderhalf uur. En dan hebben we het écht wel verdiend van even lekker te ontspannen op ons matje te gaan liggen ;-)

Neen, je hoeft niet lenig en sportief te zijn om yoga te doen. Ja, yoga is vééééééél meer dan zomaar wat op je matje te liggen. En ik zou je dan ook graag uitnodigen om eens een gratis proefles te komen doen om van je vooroordelen af te geraken. 

Hari om,

Dank u voor de yoga :-)

Alleen maar op je matje liggen

Yoga Buddy Actie

Je kent ze wel: die ene vriend(in) die misschien wel meewilt naar de yoga.

Lees meer keyboard_arrow_right

Baby & Family event

Shoppen voor je kleine spruit? Kom om zondag 6 oktober 2019 eens een kijkje nemen op het Baby & Family Event

2 oktober 2019

Lees meer keyboard_arrow_right

Klassiek in de Kapel

Wil je eens wat anders dan yogalessen in de Kapel? Wist je dat we daar ook klassieke concerten organiseren?

Lees meer keyboard_arrow_right

Als je benen te lang zijn en je armen te kort

Pashimottanasana: een moeilijke naam voor een houding die er op het eerste zicht gemakkelijk uit ziet tot je ze zelf begint te beoefenen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Thuis Yoga doen: Frequently Used Excuses

Je hoort het mij vaak zeggen tijdens de yogales: "Als je thuis eens Yoga doet dan..." gevolgd door een aantal tips hoe je veilig Yoga kan doen in je eentje.

Lees meer keyboard_arrow_right

Neen hoor, ik heb geen stress!

Op een koude winteravond was ik mijn yogamatten aan het inladen in mijn wagen. En ineens hoor ik achter mij een stem die vraagt: "Mevrouw, waarom staat dat op uw wagen, wat bedoelt u daarmee?".

Lees meer keyboard_arrow_right

Ik ben niet lenig en niet sportief...

Vaak krijg ik mensen aan de lijn van "Ja, ik zou wel graag yoga doen, maar ik ben niet lenig en niet sportief". Tot voor kort begreep ik niet helemaal goed waarom ze dat zeiden.

Lees meer keyboard_arrow_right

Is Yoga alleen voor vrouwen?

Kreeg onlangs een mailtje met de vraag "Zou yoga ook niks voor mij zijn? Ik ben ook zo'n Stress-manneke. Of is dat alleen voor vrouwen?"

Lees meer keyboard_arrow_right

Essentiële en Zachte Yoga

Heel vaak krijg ik de vraag wat het verschil is tussen de Essentiële en de Zachte Yoga. Ik kan daar een heel verhaal over schrijven, maar het is wellicht gemakkelijker dat ik het je gewoon laat zien:

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x